Ahoj,
píšu až ze vzdálené Chotěboře (malé městečko poblíž Havlíčkova Brodu - cca. 10K obyvatel). Dnes jsem tu totiž na mistrovství republiky v grafických disciplínách, konkrétně Wordprocessing (wikipedia). Už mám po náročné 5,5 hodinové cestě i po 2 hodinovém testu. No jsem vědav, jak dopadnu, ale nečekám nic moc, protože jsem tu jako jedinej poprvý (poprvý se většinou nikdo ani na republiku nedostane) :D Ale i kdybych byl poslední, tak by to byl úspěch - 40 v republice přece ujde, ne? :)



Zítra ráno raději odjedu dřív ... che che ... tak se mějte, bááááááy bay :D

Ahoj,
omlouvám se, že jsem se tak dlouho neukázal, ale prostě nebyl čas ...

Ve středu jsem jel hned po škole ke kámošovi do Abertam, kde jsem si to skvěle užil. Zůstal jsem přez noc a další den jsme jezdili na 4kolce. Potom spal zase on u nás. K večeru jsme byli ven ještě s jednou kamarádkou o5 v parku, o5 na houpacích konících :D

Západ slunce v Abertamech


Další den se vstávala vážně s chutí, protože nás čekala obrovská párty u našeho bývalého spolužáka Járy. Bohužel nesplnila svoje očekávání, protože to poslední dobou v naší třídě dost skřípe, což také neslo své následky na té párty ...


Hrátky při čekání na ostatní :)

Část naší bandy :)


Další den jsem se probudil na podlaze a vůbec jsem nevěděl co a jak :D Vstal jsem, zjistil že už jsou skoro všichni pryč a že nemám nikde boty. Nakonec jsem je našel a dal se do úklidu ... Ve 12 bylo hotovo a pak už jenom pohodička na sluníčku, trochu alkohol, občas cigárko :))) co víc si přát :D

Nakonec jsme se domluvili, že tam zůstanem ještě jednu noc. Sice tam ostatní hráli dračí doupě (já ne páč mě mezi sebe nechtěj :( ), ale to mě a mému kamarádovi moc nevadilo. Škoda, že odjížděl tak brzo. Šel brzo spát, tak jsme dali jenom 27 panáků vodky a slivovice a šli spát :D

Když jsem se vzbudil, tak jsme šli zase uklízet. Bus nám nejel, takže jsme šli pěšky do asi 8 km vzdálené obce na autobus. Naštěstí nám zastavil nějakej kluk a hodil nás na tržnici, odkud nám jel autobus už do mého města Ostrova :)) Přijel jsem domů a nikdo nebyl doma, tak jsem si otevřel Jacka Danielse a koukal na seriály.

O velikonočním pondělí jsem vstal, vzal pomlázku a jel na skůtru prohánět holky. Řeknu vám, jízda na skůtru s několika paňákama v sobě neni zrovna dvakrát bezpečná, ale což. Opilý řidič, veselý vrah. :D

Skoro jako já :D

Dneska jsme byli se třídou v kině na filmu The Social Network. Zas tak extra to nebylo, ale co mě zarazilo, tak 3 způsoby hackovaní pro stažení těch fotek ani neexistujou :D Pak mě napadlo si vyzkoušet, jak je asi těžký vytvořit vlastní sociální síť obdobnou Facebooku a jak dlouho mi to asi tak potrvá. Dneska jsme začal, tak uvidíme, jak mi to půjde ...  zatím jsem prací strávil 3 hodiny :))
Taky mi přišla velice potěšující SMSka. Byla od holky, která mi psala, že se jmenuje Julia a že je z mojí hostitelské rodiny v Německu, což znamená, že už mám rodinu a že jedu na 100%. :)))



To je vše, tak ahoj :)

Zatímco ženy po tři sta let vyvíjely své kabelky, pánská zavazadla zůstávala na rozdíl od těch dámských ostudně prostá, ponejvíc nevkusná a leckdy i docela nefunkční. Jen polehku a pomalu do pánských šatníků přibývají kabely s funkcemi a rysy přejatými ze staletého vývoje dámských kabelek. Polehku a pomalu se prosazuje pánská taška přes rameno a pánská taška do ruky, které by si i žena, aniž by se zostudila, mohla vzít do společnosti. Bylo by sice fakticky správně, kdybychom takovým taškám říkali pánské kabelky, ale pochopitelně zůstaneme u pojmenování pánské tašky, též men‘s bags.






V obchodech se mimo brašen přes rameno, na něž jsme si již zvykly, prodávají takzvané bowling bags, neboli tašky válcového tvaru, holdalls, neboli objemné brašny především na cesty, a briefcases, neboli aktovky či variace na diplomatický kufřík. Ježto všechny mají svůj předobraz v dámských kabelkách, lze do nich narvat peněženku, notebook, telefonní aparát, šminky, svazky dokumentů a klíčů, psa, láhev pití, medikamenty, obuv na přezutí, několikero slunečních brýlí a ještě polovina jejich objemu zůstane prázdná tak, aby taška nepůsobila přeplněně a nekazila dojem.




Pomalu a polehku se na ulici obměňují muži, kteří naprosto nevkusně nosí batoh k saku či ke kabátu nebo zůstávají u nudných kufříků a aktovek, za muže, kteří volí kožené, často lesklé kabely do ruky nebo přes rameno. Přitom na pánských kabelách není stopa po extravaganci, není se tedy čeho bát a je načase zkusit si pohodlí, které ženy dávno znají.

Slavný návrhář oslavil minulém roce 25. výročí vzniku své prestižní značky Tommy Hilfiger. Na oslavu bylo přítomno několik celebrit, jmenujme například Lenny Kravitz, Demi Moore, Jennifer Lopez, z českých například topmodelka Petra Němcová. Byla to velká óda na styl, který proslavil tenhle slavný návrhář. Tommy Hilfiger dal světu tzv. Preppy styl, což je vkus, který mícha prvky sportovní a elegantní dohromady. Oblékali se podle něj američtí studenti z bohatších rodin. U příležitosti výročí zveřejnil kolekci na letošní jaro/léto.


Nová kolekce ještě zvýraznila preppy styl(odvážnější použití barev, neláme si hlavu nad mícháním zákonitostí či rozměrů ). Mužská konfekce nebo-li Neo-preppy rocker se považuje za vizionáře v oblasti krátkých obleků a ležerních sak. Nepředvídatelný a podivný vzhled je diktován díky skvěle padnoucím kalhotám s červeným úzkým proužkem, obnošeným tzv. oxford stylem, námořnické saka vylepšené červeným lemováním.

Zbožňovaný Tommy otevře 28. Dubna v New York City tzv Pop-up shop. Dům, který bude replikou tradičního East-Hampton beach house o rozloze až 800 metrů čtverečních. Další možnost jak protlačit preppy styl více mezi lidi. Postupně se bude dům objevovat i v jiných metropolích Evropy (Paříž, Amsterdam, Milán, Stockholm, Madrid) či japonské Tokyo.

odkaz na video: youtube.com
Ahoj, jak už jsem dneska psal, tak jsem vstal brzo ... ale k čemu to, když jsem publikoval příspěvek, tak už jsem zase nestíhal :D ... ještě mi vypadnul net a já se nemohl připravit do školy ... prostě pecka :D

Ve škole jsem do testu z CH dokázal napsat dokonce celý svoje jméno, ale to bylo tak všechno na co jsem se zmohl :D Ostatní předměty byly v pohodě, až na NJ, protože tam jsem tak dlouho provokoval, až jsem dostal za trest napsat 20 vět o Ostern (Velikonoce) a to v němčině ... :( ... snad pomůže wikipedia.de a google.de :))

Mezi tím se venku udělalo vážně nádherně, takže pěkně v kraťasích a tričku a byl jsem spokojenej :) ... Vzal jsem Alánka (můj pejsek) s Agátkou (moje "sestřička") na rocházku :) Potom rychle pro skůtra a pro cocaine energy drink :) Jooo to zase rozjedem, jak říká můj naivní kámoš "byznys" :D

Potom jsme ještě dávali závody na skůtrech a já vyhrál ...

V posilce to bylo zase něco ... koukal jsem na sebe a jako vůbec žádný svaly nemám ... ani nwm proč tam chodim ... nehubnu, nenabírám svalstvo ... jsem asi postiženej :(( No co se dá dělat ...

No tak to je vše ... mějte se pp :) 
Ahoj, jelikož jsem vstával brzy, tak mám aspoň čas publikovat tento příspěvek, který tu na publikaci čeká kompletní už přes 14 hodin :) (chudák jeden, ale kdo si počká, ten se dočká .. ne? :D)

Oblíbená módní společnost H&M nás nikdy nepřestane překvapovat a zásobovat aktuálními módními trendy oblečení a módních doplňků. A kdyby přestala, byla by to obrovská škoda. Nad tím ale dnes nepřemýšlejme a raději si pojďme představit speciální linii pro aktuální jarní a letní sezónu 2011. Tu tento švédský řetězec s oblíbeným oblečením nazval „Essentials“, neboli v českém jazyce „základy“. Co všechno tedy najdeme v „základní“ kolekci H&M pro jaro a léto 2011?

Butiky H&M uvádí ve své jarní a letní kolekci 2011 trendy modely, jako trenčkotové kabátky (kratší kabáty sportovního střihu), trička, kalhoty, kardigany, kraťasy, „boyfriend“ džíny (džíny ve stylu vašeho přítele) a z módních doplňků třeba kabelky a boty v oxfordském stylu. Všechny tyto kousky jsou účelné a svým stylem dokazují, že méně je někdy více. A tak by byla chyba si tuto kolekci nepředstavit. H&M lookbook „Essentials“ pro jaro a léto 2011, vytvořený designérkou značky Ann-Sofie Johansson, se zaměřuje na ležérní, nenucení modely oblečení perfektní pro ty, kteří chtějí být styloví každým coulem a zároveň se cítit naprosto pohodlně.


Ležérnost neznamená neupravenost

Jak již samotné jméno napovídá, kolekce zahrnuje pěkné stylové základy oblečení, mezi které patří jmenovitě elegantní blejzry, saka a i bundičky. Celková linie působí hodně jednoduše a přirozeně. Zároveň však nabízí moderní a vypracované střihy, mnoho barevných variací a několik různých střihů. Ležérní a nedbalý look nemusí pokaždé vypadat neupraveně, líně a neúhledně. Jestliže je něco, na co se společnost H&M v této své kolekci pro jaro a léto 2011 zaměřuje, je to půvab, kouzlo, styl a praktičnost v první řadě. Jaký bude váš výsledný look záleží na tom, jak se k samotným kombinacím modelů postavíte. Klíčové kousky této jarní a letní H&M kolekce 2011 poskytují svým zákazníkům updatovanou verzi „starých, dobrých a věrných“ modelů. Od trenčkotových kabátků a obleků, až po denimové kousky a capri, se společnost H&M snaží nabídnout účelnou a smysluplně nositelnou módní kolekci.

Must-haves v tělové barvě

Podstata „Essentials“ linie se točí kolem myšlenky ležérního stylu, který bude zahrnovat několik must-haves looků pro jaro a léto 2011. Mezi ty jisto jistě patří tělové odstíny barev, které jsou skutečnou „love story“ této sezóny. V tělové barvě je vám k dispozici plno kousků – od modelů kalhot a šortek až po nejrůznější módní doplňky. Tělová barva je navíc dokonalým společníkem k dalším barvám, a tak mít pár věcí v tomto přirozeném odstínu se opravdu vyplatí.


Unisexový look bude tuto sezónu jara a léta 2011 opravdu žádaný

Aktuální kolekce švédské módní společnosti H&M je vytvořená pro široké spektrum zákazníků. Nové sezónní trendy, které módní řetězec H&M představuje, dokazují, že návrat ke klasickým a základním kouskům oblečení se vyplatí a že v jednoduchosti najdeme krásu opravdu pokaždé. Ostatně, pokud si na sebe oblečeme klasické bílé tričko, které je upraveno a zdokonaleno podle posledních módních trendů, výsledek může být jedině obdivuhodný. Co navíc, kombinace černé a bílé barvy je skutečně nadčasová. Nebojte se konečně vyzkoušet unisexový look, který bude tuto sezónu stylovější než kdykoliv předtím.

Tak jak se vám líbí nová linie H&M Essentials pro jaro a léto 2011?

Tak jo ... už je akorát čas letět do školy ... páčko :o))
Když jsem konečne vylezl z postele, tak jsem šel uklízet do altánu po oslavě. Trvalo to asi hodinu a půl než jsem to všechno uklidil a řeknu vám ... bylo to peklo ! :D Potom jsme si udělali na grilu kuřecí prsíčka a dali si to se zeleninou k obědu.

Když všechno bylo uklizeno i po obědě, tak jsem si vzpoměl, že jsem včera na netu objevil motorku, po který toužim už dlouho za super cenu. Problém je, že momentálně nemám tolik peněz na to, abych si jí mohl dovolit, tak jsem prosil taťku, aby mi na ní pučil. Ten mi peníze nechtěl pučit, protože stejně pak pojedu na rok do Německa a motorka by stála v garáži. A v tom se do toho vložil ještě moje ustrašená mamka, která při bouřce vytahuju elektroniku ze zásuvky a je schovaná pod dekou. Řekla že je 100% proti a že mi na tom stejně nedovolí jezdit. Chápu, že má o mě strach, ale na druhou stranu mi přece nemůže pořád všechno zakazovat ... Celej den jsem je přemlouval, ale stejně nic. Takže bohužel, mám smůlu :((



Na druhou stranu, to neni nic tak hroznýho ... ale jelikož jsem pořád ještě dost na prášky z ostatních věcí, tak tohle mě ještě víc doráží.

Ještě k tomu jsem si tento víkend měl stáhnout Office 2010 a začít na nich trénovat na mistrovství republiky v grafických disciplínách, ale ani jsem se k tomu nedostal ... a teď když koukám na stů, tak bych si měl ještě napsat protokol z bižule, ale popravdě, komu by se chtěla dělat v 9 hodin večer histologie obratlovců od krevních roztěrů až po peří holuba a navíc ještě taxonomie ryb ... Mě teda ne, takže na to "prdim" :D:D:D



Mějte se krásně a užíte si zítřejší den, má být slunečno :o)
Jakoby nás jaro nabádalo k nekonečné touze po pastelových barvách, nádherných květinách, teplých slunečních paprscích a jemných nadýchaných mráčcích. Módní trendy jarní manikúry praví jasně – nechte si udělat nehty s jasnými barvami, dechberoucími kombinacemi a okouzlujícím zdobením. K tomu, abyste se mohly inspirovat, vám ukážu pár tipů, z nichž se vám bude krásou točit hlava.

Při příchodu jara je čas nechat za sebou všechny ponuré barvy podzimu a zimy a objevit krásu barev. A to i co se designu nehtů týče. Tuto sezónu budou v módě dívčí pestré barvičky a vzory, jako veselé květiny, hravé puntíky, srdíčka nebo barevné proužky. Dovolte nehtům zářit toto jaro jedinečnými kombinacemi. Jaro je jedním z nejoblíbenějších sezón v roce. Září optimismem, nadějí a radostí. Je perfektním obdobím, kdy oslavujeme život okolo nás, teplé počasí, příjemné slunce a modrou oblohu. Stejně veselé a optimistické mohou být i vaše nehty.

Hravé puntíky

Puntíkovaný vzor je pro samotnou aplikaci vzorem asi nejjednodušším. Proto začněme právě jím. Ke všemu pak potřebujete jenom dvě barvy laků na nehty a pouhopouhé párátko. Jednou barvou si nalakujte nehty. Poté, co vám lak na nehtech uschne, za pomocí párátka si své nalakované nehty „ napuntíkujte“ odlišnou barvou nebo samozřejmě pokud chcete, více barvami a znovu nechte pořádně zaschnout. A máte hotovo. Navíc nepotřebujete ani odbornou péči. Vše máte během pár minut a navíc zadarmo. A co ještě víc ... je to nádherný.


Puntíkovaný design nehtů – od jednoduchých puntíků až ke složitějším kombinacím, kde si můžete pomoci vystřiženou šablonou z pevnější lepící pásky.

Sexy květiny

Květiny rovná se nekonečná romantika. Květinový vzor na nehtech ale vyzařuje spíš než romantickým dojmem, dojmem flirtujícím. Protože se teď zrovna v módě nosí kreativita bez hranic a možnosti jsou zcela nekonečné, máte toto jaro jedinečnou příležitost vyzkoušet ty nejdivočejší barevné květinové kombinace. V případě aplikace květinového vzoru na nehtech bych určitě radil, abyste si nehty poseté květinkami nechali udělat u vyškoleného odborníka. Jistota je jistota.

Květinový design nehtů vyžaduje odborníka nebo speciální nalepovací technologii Minx.

Mašle konečně na nehtech !!!


Mašle milujete na botičkách, na oblečení i ve vlasech a toto jaro i na našich nehtech. Mašličky vyjadřují roztomilost a dodají vašemu celkovému vzhledu dívčí look již na první pohled. Mašle jsou prostě zpět. Ať už jsou vaše nehty dlouhé, střední nebo zcela krátké, mašličkový doplněk jim bude slušet v každém případě.

Mašličkový design nehtů vám bude slušet.


Roztomilá srdíčka

Stejně romanticky a roztomile budou na vašich nehtících vypadat také srdíčka. A nemusí být za každou cenu červená. Svéráznost a originalita se toto jaro počítá.

Srdíčka můžete na nehty aplikovat mnoha způsoby
Jaro bez hranic :o)

Ať už si pro již probíhající jaro zvolíte jakýkoliv design, meze se letos nekladou. Cení se originalita a upřednostňuje se kreativita a hravost. Pro inspiraci se stačí rozhlédnout kolem sebe – tráva, nebe, ovoce příroda celkově. Nahlédnout můžete do komiksových časopisů nebo se jednoduše inspirovat vaším oblíbeným geometrickým tvarem. Jaro tak znovu bude hýřit pestrými barvami, vzory a nejrůznějšími motivy nehtů, se kterými dáte rozhodně najevo, že se nebojíte riskovat a styl máte jednoznačně pod kontrolou.


Kreativitě se meze nekladou.

Co zvítězilo u vás – srdíčka, puntík, kytičky, ozdobné mašle nebo se přeci jenom stále bojíte?
Brazilská kráska odhalila při focení pro italský módní časopis skoro vše ...

 

Nádherná modelka s pronikavým pohledem Izabel Goulart se objevila v jarním vydání módního italského časopisu Muse, který vyšel na začátku tohoto měsíce.


Izabel je známá hlavně díky spolupráci se značkami Armani Exchange nebo Victoria’s Secret. „Andílkem“ byla v letech 2005 – 2008. 


V tomto roce se také objevila v „plavkové příloze“ magazínu Sports Illustrated. To je pro každou modelku velká pocta a jakoby ocenění její modelingové kariéry, když se dostane na tyto stránky. Izabel se to povedlo.

A co vy, svlékly byste se pro jeden z neprodávanějších magazínů světa? 
Ahoj, v minulém článku jsem vás upozorňoval na probíhající akci Code:Mode ... teď vám z ní přináší fotograf Petr Flíček spoustu fotek :))

další fotky naleznete zde ...
Dneska jsem se potřeboval opravdu dobře vyspat, tak jsem vstával až kolem 11. hodiny ranní. Jakmile jsem se nasnídal, tak jsem se začal věnovat blogu a zároveň přípravě narozeninové oslavy pro mojí mamču.

Ani nevím, proč jsem si to vzal na starost, ale snad to všechno klapne a mamča bude spokojená ...

Během dne jste si také mohli na mém blogu všimnout pár změn, například spuštění kategorie Fashion a Showbiz ... co znamenají a na co se můžete těšit asi nemusím vysvětlovat ... :)

Na 6 přijdou hosté, což znamená, že už je zatopeno a jenom dopíšu tento článek už mě tu dneska neuvidíte :D

Ještě přikládám pár fotek (focené z mobilu Sony Ericsson Aino na jehož recenzi se můžete těšit v průběhu příštího týdne) ...

Místo konání
Kočička to už zakempila na strategickém místě :D
Oheň již tiše plápolá
Něco málo z občersvení ... jenom vědět kde jsou schovaný ty haldy masa a další ...
Alánek se už nemůže dočkat :)
Toť vše ... ahoj
Korejský návrhář Songzio představil módu pro muže na jaro/léto 2011 a sklízí velký úspěch.

Songzio začal nejprve tvořit módu pro ženy, a to již v roce 1992. S návrhy pánského oblečení začal koketovat již o sedm let později, ale svoji první ucelenou pánskou kolekci představil světu poprvé až v roce 2007 v Paříži.

Korejská originální móda

Jeho pojetí módy pro muže odhaluje nový styl. Nenápadně a přitom originálně skvěle propojuje prvky západní a východní kultury.

Songzio a jeho pojetí jara

Na letošní jaro a léto si Songzio připravil kolekci z protikladných prvků setkávající se v dokonalé harmonii. Elegantnější vzhled najdeme u saka, klasické košile nebo klobouku. Naopak ležérnějšímu stylu se věnoval při tvorbě pohodlných volných kalhot a rozevlátých zajímavě střižených košil. Originální řasení látek, které návrhář použil, vypadá téměř jako umělecká drapérie. Modely díky tomu získávají dramatický nádech.

Jako klidný protipól působí barevnost oblečení, která se nese v duchu bílé, béžové a černé. Tyto barvy jsou nejen moderní pro letošní rok, ale také velmi praktické a navíc je lze i snadno kombinovat. Jako obuv představil Songzio letos pohodlné páskové sandále v novém pojetí, tedy s výraznými širšími pásy kolem kotníků.

více na www.songzio.com (tuto kolekci najdete v summer 2011 - video)

Screenshot z videa ..
Tvůrci trilogie Doba ledová přicházejí s novým 3D dobrodružstvím! Americká animovaná komedie o modrém „papouchovi“ je zábavnou podívanou pro celou rodinu a zároveň nejambicióznějším projektem studia Blue Sky!


Hlavní postavou příběhu je vzácný papoušek jménem Blu, který žije na malém městě se svoji paničkou Lindou, s níž tvoří nerozlučnou dvojku. Linda ho před léty zachránila před pašeráky, kteří ho ještě jako papouščí miminko ulovili uprostřed brazilského pralesa a odvezli do zasněžené Minessoty.

Blu se kvůli tomu sice nikdy nenaučil létat, ale v bezpečí a pohodlí Lindina domova se natolik zabydlel, že pro něj není problém uvařit kávu, připravit snídani nebo vyčistit si zuby. Když jednoho dne Linda zjistí, že Blu není posledním papouškem svého druhu na světě, neváhá a spolu se vydají na cestu do exotické Brazílie za papoušicí Perlou, která žije v samotném srdci Rio de Janeira.


Krátce po jejich setkání jsou ale Blu a Perla uneseni skupinou obchodníků se zvířaty. Za pomoci chytré Perly a partičky upovídaných městských ptáků se jim sice podaří uprchnout, ale vyhráno rozhodně nemají. Dokáže Blu s pomocí nových přátel najít odvahu, aby se naučil létat, zmařil plány únoscům, kteří jsou jim stále v patách, a vrátil se zpět ke své milované paniččce Lindě? Nechte se překvapit :))

Novinka od Armaniho
Pánské bundy by měly splňovat několik kritérií – zejména být funkční a praktické, dále designově zajímavé, ale zároveň jednoduché. Jsou to v podstatě nepsaná pravidla, která při svém výběru bundy na jaro uplatňuje většina mužů. Je pravda, že stále více mužů začíná dávat přednost elegantnějším bundičkám nebo kabátům. Výrazně také poslední dobou vzrostl fenomén nošení saka.






Zaměříme svou pozornost na pánské jarní bundy, které splňují praktické hledisko, funkčnost a designově zajímavé zpracování. Půjde o bundy sportovních značek jako je Nike, DC, Funstorm nebo Quiksilver. Tyto budny charakterizuje lehkost a prodyšnost materiálů, užívání hravých motivů a barevná pestrost.

Výše zmíněné značky spojuje hned několik prvků – jedním z hlavních je stylová podobnost a důraz na kvalitu a funkčnost zpracování. Druhým velmi zajímavým jednotícím prvkem je jejich podobná historie. Značka Funstorm vznikla kvůli absenci snowboardového oblečení na trhu. V době, kdy skateshopy ještě neexistovaly, se objevily první kousky pod jménem značky Storm (od roku 1999 Funstorm). DC Shoes se primárně zaměřuje na obuv pro extrémní sporty jako je snowboarding nebo skateboarding, dnes v nabídce nalezneme i pestrou škálu volnočasového oblečení. V roce 2004 byla společnost koupena společností Quiksilver. Pod tuto společnost patří i značka Roxy, která se primárně zaměřuje na zboží pro boardriderové sporty. Roxy je značka kvality a technického propracování. Nike je značka pro volnočasovou i sportovní módu, kterou dnes zná už každý. V jejím sortimentu nechybí kabelky, tašky, boty a samozřejmě ani bundy, na které je tento článek zaměřen.


























Funstorm – design, detaily, kvalitní materiály

Značka Funstorm si opravdu zakládá v první řadě na praktičnosti a technických detailech. Propracovanost má zaručit ten největší komfort nejen při sportování, ale i při běžném nošení.


Ve výru barev s bundou od Nike

Naopak značka Nike dává přednost primárně designovému zpracování. Jarní pánské bundy Nike zaujmou na první pohled. Barvy se budou nosit v létě i na jaře, proto neváhejte pořídit si alespoň jednu výraznou jarní bundu. Někdy není třeba zaměřit svou pozornost jen na barvu. Volba materiálu může z bundy udělat jedinečný kousek.



DC – nejen kvalitní boty

Jak už jsem uvedl, společnost DC Shoes se od svého prvopočátku zaměřuje zejména na boty. Ovšem i kolekce bund na jaro vypadá zajímavě.

Jelikož se jedná o značku ryze sporotvního zaměření, téměř nenajdete bundu bez kapuce. Logo DC je součástí každé bundy.


Elegantní pánské bundy

Velice moderní jsou kožené pánské bundy, jedná se o nadčasový kousek, který jen tak ze svého šatníku nevyřadíte. Sportovně elegantní outfit vytvoří stylová vypasovaná bundička. Trendy bude béžová barva, ale černá klasika nikdy nic nezkazí.

Zima je konečně u konce a je čas se podívat na nejnovější světové trendy doplňků pro jarní a letní sezónu.







 
Šátky

V dnešní době se šátky nosí jak za chladných, tak i teplých dnů, šátek je přítomen jako nedílná součást vybavení každé moderní ženy. Na trhu se již prodává široká škála, ve které najdete mnoho barev, vzorů, tvarů – zde se fantazii meze nekladou. Šátek můžete nosit klasicky kolem krku, pasu, boků, hlavy, ramen. Mezi frčící tkaniny patří viskóza, bavlna, šifon a hedvábí.

Pásky

V této sezoně bude IN nošení širokých pásků zdůrazňující ženské křivky, konkrétně pas. Pokud ale neholdujete velkým páskům, vybrat si můžete i menší, tenký.

Kabelky

Pro jaro-léto 2011 budou hitem velké, měkké a zaoblené tašky. Vedle však nešlápnete ani s kabelkami malými, které mají pásky a různá zapínání. Velké plážové tašky jsou skvělým doplňkem na pláž či na koupaliště, zatímco menší kabelky s pásky se hodí jako skvělý doplňek, pokud se chcete obléknout pro formání příležitost.
Tentokrát velmi letí třásně, přezky, střapce, krajky a další.

Klobouky

Velký, široký klobouk je také jedním z nejlepších doplňků pro léto. Klobouk je klasický a hlavně nestárnoucí.

Sluneční brýle

Sluneční brýle tuto sezónu nebudou hlavní doplňkem, který by měla mít každá žena. Lepší je si sluneční brýle nasadit pouze v případě, že sluníčko skutečně paří. Nejmódnější budou masivní, velké brýle, které skrývají téměř polovinu obličeje. Fomy brýlí budou různé – kruhové, čtvercové, oválné. Pokud jde o barvy, v sezóně se zaměřujte na černé, šedé, béžové, hnědé a tmavě červené odstíny.

Boty

Vysoké podpatky, boty na platformě či gladiátorky – přesně tyto druhy bot budou letos trendy. Volte takové, které mají spoustu pásků, střapců, pérka, přezky, třásně – to vše na vaše nohy skvěle upozorní.

Šperky

V této sezóně budou nejmódnější velké, nápadné šperky. Náramky, přívěsky, brože, náušnice a náhrdelníky dodají na lesku a výstřednosti. Hodí se nejen pro denní nošení, ale také i pro formálnější příležitosti.
O co jde?

Z prostředí netradičního pro prezentaci módy, jakým je např. opuštěná průmyslová hala, se na tři dny stane dějiště festivalu ve stylu Free fashion weekend - již zavedených nezávislých přehlídek módy v Berlíně nebo v Barceloně. Lidé mají příležitost zjistit, co je opravdová nekonvenční a zábavná móda a návrháři tady potkají svou konkurenci. Code:Mode chce rozšířit povědomí o tom, co je nezávislá módní tvorba a zároveň posílit samotnou komunitu nezávislých návrhářů.

 


Jak to vzniklo?
 
Myšlenka projektu Prague Free Fashion Weekend s heslem “Ignorujte konfekci!” vznikla před čtyřmi lety. První PFFW se uskutečnil v dubnu 2006 v Experimentálním prostoru Roxy/NoD a ukázal na hlad po akci tohoto druhu. V Praze se totiž podobný svátek módy objevil vůbec poprvé. Druhý PFFW proběhl v prosinci téhož roku a jen potvrdil velký zájem o alternativní módu. V rámci projektu vznikl také Průvodce alternativní módou a diář na rok 2007. PFFW se tak začal stávat tradicí.
Vzhledem k některým změnám (místo konání, složení organizačního týmu, upravená koncepce) a byrokratickým překážkám (nemožnost zapsání názvu jako ochranné značky) projekt v roce 2009 plynule přešel pod nový název - CODE:MODE.

Nuže - festival nezávislé módy je tu, začíná 15. dubna, končí 17. dubna a facebookovou stránku má tady.

Informace:

Karlin Hall, Thámova 8, Praha 8 — Karlín (metro Křižíkova)
15.-17. 4. 2011
Vstup zdarma

OTEVŘENO

PÁ : 15:00–22:00-DJ party ??
SO : 10:00–22:00-DJ party ??
NE : 10:00–17:00