O co jde?

Z prostředí netradičního pro prezentaci módy, jakým je např. opuštěná průmyslová hala, se na tři dny stane dějiště festivalu ve stylu Free fashion weekend - již zavedených nezávislých přehlídek módy v Berlíně nebo v Barceloně. Lidé mají příležitost zjistit, co je opravdová nekonvenční a zábavná móda a návrháři tady potkají svou konkurenci. Code:Mode chce rozšířit povědomí o tom, co je nezávislá módní tvorba a zároveň posílit samotnou komunitu nezávislých návrhářů.

 


Jak to vzniklo?
 
Myšlenka projektu Prague Free Fashion Weekend s heslem “Ignorujte konfekci!” vznikla před čtyřmi lety. První PFFW se uskutečnil v dubnu 2006 v Experimentálním prostoru Roxy/NoD a ukázal na hlad po akci tohoto druhu. V Praze se totiž podobný svátek módy objevil vůbec poprvé. Druhý PFFW proběhl v prosinci téhož roku a jen potvrdil velký zájem o alternativní módu. V rámci projektu vznikl také Průvodce alternativní módou a diář na rok 2007. PFFW se tak začal stávat tradicí.
Vzhledem k některým změnám (místo konání, složení organizačního týmu, upravená koncepce) a byrokratickým překážkám (nemožnost zapsání názvu jako ochranné značky) projekt v roce 2009 plynule přešel pod nový název - CODE:MODE.

Nuže - festival nezávislé módy je tu, začíná 15. dubna, končí 17. dubna a facebookovou stránku má tady.

Informace:

Karlin Hall, Thámova 8, Praha 8 — Karlín (metro Křižíkova)
15.-17. 4. 2011
Vstup zdarma

OTEVŘENO

PÁ : 15:00–22:00-DJ party ??
SO : 10:00–22:00-DJ party ??
NE : 10:00–17:00

Comments (0)