Server Ulož.to, který sám sebe považuje za server pro snadné sdílení, posílání a prohlížení souborů, naštval producenty celovečerního filmu Czech Made Man. Přestože byli správci serveru několikrát varováni, jen sedm dní po vydání blue ray a DVD filmu, se objevila pirátská kopie na Ulož.to.

„Dostali varování, že pokud se na Ulož.to objeví Czech Made Man, budu to brát jako vyhlášení války. Oni to nerespektovali, takže se nyní musí smířit s následky. Nyní se svými právníky projednáváme možnosti, jak Ulož.to odstřihnout, aby se toto už nemohlo stát. Oni totiž nepoškodili jenom nás a náš produkt, ale celá léta jim prochází publikování pirátských kopií,“ sdělila šedá eminence chystaného podzimního trháku Hranaři Zdeněk Kubík, o jehož životě film Czech Made Man vypráví.

A Kubík se rozhodl spojit s národním filmovým archívem a soukromými producenty, kteří kvůli podobným serverům ročně přichází o milióny. „Já budu tuto bitvu financovat a troufnu si říct, že Ulož.to přestane do konce roku existovat. Náš právník v pondělí zažaluje poskytovatele jejich DNS, můj americký právník zažaluje IN REM ve Spojených státech, takže se majitelé Ulož.to mohou pomalu se svou doménou loučit,“ prozradil svůj postup Kubík.

Ten ale nechce bojovat jenom proti Ulož.to. „Zatím žalujeme jenom Ulož.to, protože se jedná o jednoho z největších tuzemských poskytovatelů pirátských nahrávek. Postupně bychom se ale chtěli zbavit všech serverů, které nás připravují o zisky, a proto se producenti bojí natáčet filmy, které jsou většinou jen několik dní po premiéře k sehnání na těchto pirátských serverech,“ dodává Kubík, který se rozhodl, že tento boj zafinancuje z vlastní kapsy a už má dokonce vyčleněno jeden miliónu Korun, které by podle jeho bohaté praxe s právními předpisy v USA i v Česku měly stačit. Sám ale přiznává, že nemá problém přidat víc, pokud bude potřeba.


Oficiální vyjádření serveru ulož.to jsem ještě na internetu nenašel a sám jsem zvědavý, jak to dopadne.

Jaký názor na to máte vy?

Comments (0)