Ve stylu hogo-fogo luxusu předvedl Lagerfeld kolekci Chanel Resort 2012. Pondělí večer, západ slunka, sluneční Francie, hosté sedící pod slunečníky na plážových lehátkách – tak koncipoval Karl Lagerfeld, hlavní návrhář značky Chanel, kolekci Chanel Resort 2012. Kolekce je plná elegance, luxusu ale i nápadů – co byste řekly například na prstové kozačky?

Zatímco Resort kolekci pro rok 2011, která se nyní nosí, vytvořil Lagerfeld v bohémském duchu a prezentoval ji v Saint-Tropez, nadcházející jaro posadil Lagerfeld více do hogo-fogo stylu. Modely jsou elegantnější a ze všech je cítit ducha bohatství a luxusu. I když vzhledem k tomu, že jde o klasickou Chanel konfekci určenou pro butiky, zdaleka její luxus nelze srovnávat s couture kolekcemi Chanel.






Kolekce Chanel Resort 2012 je pestrá.Přehlídka začíná tradičními elegantními kostýmky v jasně žluté, šedo fialové nebo krémově bílé barvě. Nechybí tradiční chanelovské kostýmky jednoduchého střihu, které se od dob zakladatelky Coco Chanel vůbec nezměnily. Lagerfeld je oblékl na modelky v plavkách. Těžko říct, jestli nás takto posílá na pláž, nebo se jen bál, aby modelky na molu neofouklo.



Střihy plavek se pořád drží retro ducha. Už od loňska, kdy se nám vykrojení nohaviček plavek postupně snižuje, nás návrháři navádějí k odvaze, dát i bikinám trochu více látky. Vtipné, jak se svět mění – kdysi nás naváděli k pravému opaku! Přesto však Lagerfeld nezachází s plavkami do žádných extrémů, takže možná po třech letech dostanete i vy odvahu obléct si plavky v podobném duchu. Máte ještě rok na sbírání odvahy, protože i tyto plavky, stejně jako celá kolekce, jsou určené až pro jaro 2012.

Možná vám mozaika na oblečení z kolekce Chanel připomene návštěvu jižních památek v létě o dovolené, nebo dno luxusního bazénu vyloženého mozaikou. Nebo vás vrátí do bezstarostného dětství a připomene vám obrázky z barevného kaleidoskopu. Ať již to bude cokoliv, určitě mozaikové modely v Chanel kolekci nepřehlédnete.


Svatba ve stylu Chanel
Chanelovská nevěsta Resort 2012 je sice o něco skromnější, něž bývá zvykem, zato však vkusná a hlavně originální. Mnohé oufity z kolekce svatební šaty připomínají, ale zcela určitě je můžete nosit i jako běžné, nebo společenštěji laděné šaty. Hlavní svatební model připomíná háčkovanou či paličkovanou krajku a doplňuje jej jemný tylový závoj kolem níže posazeného pasu i padající z ramen, pověšený na ohrnutý lem mírně naznačující odhalení ramen1.


Prstové kozačky i sandály

Modely oblečení doplňují poměrně minimalistické černé, šedé a krémově bílé kozačky a sandály, jejichž zajímavostí je, že jsou prstové. Otevřená je také pata a to i na kozačkách. Podpatek je středně vysoký, spíše hrubší, mírně trychtýřovitého tvaru.



Kolekci doplnily šperky Chanel Haute Joaillerie

Podle osobního rčení Karla Lagerfelda: „Příliš mnoho nemusí stačit“ byla kolekce navíc doslova prozářená 90 kusy šperků z kolekce Chanel Haute Joaillerie v hodnotě několika milionů dolarů. Pravé drahokamy, včetně diamantů i perly tak dodávaly oblečení z kolekce Chanel Resort 2012 ten nejvyšší punc luxusu. 


Múzy Karla Lagerfelda si nenechaly přehlídku Chanel ujít

Na přehlídce Karla Lagerfelda již tradičně nechyběla jeho oblíbená modelka, 47-letá veteránka přehlídkových mol, modelka Kristen McMenamy. I když je o několik dekát starší, než její kolegyně, nemusela se za svoji postavu rozhodně stydět. Kristen je známá nejen svým věkem, ale také tím, že se nesnaží s věkem vehementně bojovat a dává šanci přirozené kráse – nebarví si například vlasy. 




Mezi modelkami byly však již tradičně i další modelingové hvězdy – například česká topmodelka Karolina Kurková.




 

Comments (0)